workshop01

Oceandrum maken

Een oceandrum is geen echte trommel, maar een platte ronde mand waar doek opgespannen wordt. In de mand worden zaden van verschillend formaat gedaan. Als je de drum beweegt, hoor je de klank van de oceaan. Een rustgevend geluid, uitstekend geschikt voor meditatie, voor jezelf of voor anderen.


De dag begint met een watermeditatie. Daarna beginnen we aan het maken van een oceandrum. Dat gaat stapsgewijs, je werkt aan je eigen trommel en helpt elkaar waar nodig is.


De verschillende soorten zaden geven ook een verschillend geluid. Dat ga je beluisteren, voordat je een keuze kan maken voor het geluid voor jouw eigen drum.

Daarna wordt het doek geprepareerd en later beschilderd. Daarbij kun je je laten leiden door je intuïtie. Je hoeft geen schilderervaring te hebben om een oceandrum te maken die een lust is voor het oor én oog.


Al het materiaal is aanwezig, maar misschien heb je schelpjes, steentjes e.d. die je mee wilt brengen om in je oceandrum te verwerken.


Meenemen: warme, makkelijke kleding, pantoffels, schilderkleding.

En als je het hebt: eigen voorkeur acrylverven, kwastjes, veertjes, schelpjes met gaatjes, mooi lint, kwasten, stofschaar,eventueel eigen ontwerp voor op je oceandrum.Plaats:

Atelier Hulten


Hultenseweg 80 Tilburg

Data:

ma 12 september en za 12 november of voor een bestaand groepje op aanvraag. 

Tijd:

dagworkshop

Kosten:

€75 incl. lunch en materialenGraag aanmelden via contact.