cursus02

Chakra / mandala tekenen

Plaats en  Data:

januari 2023 atelier Hultenseweg 80 Tilburg of voor een bestaande groep op locatie.

Tijd:

9 dagen, een dag per maand

Kosten:

€540 incl; koffie en thee,  stevig papier en oefenpapier, uitgeprinte informatie.          excl: potloden, lineaal 40 cm, passer, gum omdat je die misschien al hebt.Ik kan het wel voor je aanschaffen mits ik het op tijd weet.

Jaarcursus Chakra-mandalatekenen: Tijdens acht zaterdagen, 1 x per maand, verdiep je je steeds in de eigenschappen en het werkingsgebied van één van de chakra's. De zeven werkingsgebieden zijn kort benoemd; bestaansrechten, ontmoeting met buitenwereld, handelen, verbinden, expressie, intuïtie en gedachtenwereld, inspiratiebron. Voordat we met tekenen beginnen, verkennen we het werkingsgebied door oefeningen en visualisaties.

 

Een mandala is een tekening die vanuit een middelpunt naar buiten toe groeit. Elke mandala wordt zorgvuldig opgezet op stevig papier van groot formaat ( 50 x 70 cm). Ieder chakra heeft een basiskleur, maar die vul je aan met kleuren naar behoefte. Binnen het kader van de strakke opzet ga je op zoek naar jouw vormen. Met het inkleuren begin je tijdens de cursusdag, maar de rest van de maand werk je er thuis, liefst dagelijks, aan. Hiermee geef je veel aandacht aan het betreffende chakra en kun je daarvan de kwaliteiten doorvoelen.

 

Op de laatste dag zijn alle tekeningen klaar en heb je een beeld van hoe je chakra's verbonden zijn. Inmiddels heb je handvaten om jezelf beter te begrijpen, ook in verhouding met de wereld om je heen. Want elke mandala vertelt je veel over jezelf.